mr. R.H. Steensma

mr. R.H. Steensma

Binnen de circa 200 bedrijven die mr. R.H. (Robin) Steensma thans als advocaat bijstaat, varieert het soort cliënten van arbeidsintensieve tot hightech bedrijven, van eenmanszaken tot ondernemingen met meer dan 500 man personeel, van non-profit stichtingen tot ondernemingen met een omzet van meer dan 10 miljoen. Door toeval heeft hij een meerderheid van cliënten in de ICT-branche en in de financiële dienstverlening (administratiekantoren, accountants en dergelijke). Bovendien treedt hij op ten behoeve van een groot aantal VVE's.

De band met zijn cliënten is zonder uitzondering goed, informeel en hecht. De meeste cliënten staat mr. Steensma al (tientallen) jaren bij. Voor deze cliënten behandelt hij de meest voorkomende juridische problemen.

Zijn aanpak van de problemen is pragmatisch en geredeneerd vanuit het te bereiken resultaat. Mr. Steensma probeert daarbij een zakelijke benadering te combineren met een persoonlijke aanpak. In de wetenschap dat cliënten daar op verantwoorde wijze mee omspringen, is hij in principe 24 uur per dag beschikbaar.

De deskundigheid van mr. Steensma ligt voornamelijk (door zijn interesse en het aanbod van problemen) op de terreinen van het arbeidsrecht, het ondernemingsrecht en het overeenkomstenrecht waaronder specifiek het opstellen van overeenkomsten (ook internationaal) en algemene voorwaarden. Ook het huurrecht bedrijfsruimte, de intellectuele eigendom en vraagstukken IT-recht komen geregeld op zijn bureau. Binnen deze rechtsgebieden zijn er weer een aantal (deel)gebieden waarin hij zich het beste thuis voelt. Daarnaast is hij in de afgelopen jaren voor een groot aantal cliënten naar volle tevredenheid de incasso van uitstaande debiteuren gaan behartigen en behandelt hij zaken met betrekking tot het appartementsrecht.